fbpx

Puhutaanpas hetki podcasteista eli podeista.

Sinäkin olet saattanut miettiä, että kannattaisiko sinunkin aloittaa oma podcast?

Lyhyt vastaus on, että ehdottomasti KANNATTAA ALOITTAA!

Sanon tämän sen vuoksi, että podcastit ovat kasvava kategoria Suomessa, ja olemme vielä kaukana saturaatiopisteestä. 

Toisin kuin esim “Blogit” saavuttivat pitkän aikaa sitten huippunsa, kun joka toinen vastaantulija alkoi kirjoittamaan omaa blogia. Eikä tämä siis tarkoita, etteikö blogilla voisi edelleen menestyä, tottakai voi ja hyvä sisältö löytää perille aina.

Mutta…

Lähtökohtaisesti podcast-markkinoilla on todella paljon tilaa ja etenkin hyvinvointialalla tarvitsemme LISÄÄ podeja, jotka auttavat ihmisiä eteenpäin.

Tiedän, että oman podin aloittaminen voi tuntua pelottavalta. Olenko tarpeeksi hyvä? Entä jos kukaan ei kuuntele? Mitä jos epäonnistun? Onko minulla oikeasti mitään sanottavaa… Tämän tyyppisiä pelkoja kuulen usein, mutta ne ovat vain pelkoja ja ihmisen sisäisiä keloja kaukana totuudesta.

Miten pääset alkuun?

Mieti kuka on ylipäätänsä kohdeyleisösi tällä hetkellä ja mitä ongelmia ratkot heidän elämässä? Aloita podcasti simppelisti tästä ja ratko jokaisessa jaksossa yksi ongelma.

Esim. jos toimit PT:nä / ravintovalmentajana niin tässä muutama esimerkki jaksojen aiheista:

  • Parhaat ravinteet stressin taltuttamiseksi
  • Kovat treenit ja palautuminen – parhaat vinkkini
  • Oma tarinani ravinnon (valmentamisen tms.) pariin
  • Miten syön / treenaan / liikun tms tms päivän aikana
  • Kolme vinkkiä parempaan / energisempään arkeen

Minä olen julkaissut reilut 100 podia ja näistä on tullut suhteessa paljon enemmän positiivista palautetta jos vertaa esim videoihin joita olen julkaissut tuhansia.

 Voit tsekata podejani täältä ja huomata myös kuinka lyhyitä ja simppeleitä suurin osa jaksoistani ovat. 

Itseasiassa moni podeistani on nauhoitettu lennosta ilman hienoja mikkejä vaan olen hönkinyt puhelimeen sanottavani intohimolla. Tiedätkö mitä… tämä voittaa aina jäykän suunnitellun ja viimeisen päälle teknisesti toteutetun formaatin.

Suurin syy on se, että monilla on kiire katsoa videoita MUTTA aikaa kuunnella. Jos mietit omaakin arkeasi niin saattaa olla että kulutat enemmän ääntä viikon aikana kuin videota koska sitä voit tehdä “passiivisesti.

Lopuksi, ALOITA ENNEN KUIN OLET VALMIS! Jos olet miettinyt oman podin aloittamista niin ei se aika koskaan ole siihen oikea. Nauhoita tällä viikolla 3 lyhyttä jaksoa ja ensi viikolla voit luoda tilin ja julkaista niistä ensimmäisen.

Inspiraatiota viikkoon,

Tomi Kokko

P.S. Jos haluat saada lisää vinkkejä brändäyksestä, myynnistä, markkinoinnista ja ylipäänsä hyvinvointialan yrittäjänä menestymisestä, niin suosittelen liittymään Next Level -sähköpostilistalleni. Mukana on jo yli 4000 hyvinvointialan yrittäjää. Lue lisää ja liity listalle maksutta täältä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}