fbpx
menestyvän yrittäjän mindset kansikuva

Oman yrittäjäkokemukseni pohjalta olen huomannut, että on olemassa kolme asiaa, jotka ovat menestyvän yrittäjän kannalta kriittisen tärkeitä. Nämä ovat: menetelmät, jotka tuovat tuloksia, yhteisön samanhenkisistä ihmisistä ja mentorit, menestyvän yrittäjän mindset. Tässä kirjoituksessa haluan puhua nimenomaan tuosta viimeisestä, eli mindsetista.

Mindset, eli mentaliteetti tarkoittaa yksilön (tässä tapauksessa yrittäjän) henkistä kokonaisasennetta ja mielenlaatua.

Tony Robbins sanoi aikoinaan yhdessä seminaarissa, jossa olin mukana…

“Success is 80% psychology and 20% strategy”

Olen tästä sitaatista täysin samaa mieltä. Tämä siksi, koska mikäli yrittäjällä ei ole menestykseen vaadittavaa mindsettiä, niin menetelmillä ei pelkästään pärjää. Esimerkiksi, jos yrittäjä pelkää epäonnistumista tai kritiikkiä, niin se pelko voi pitää hänet paikoillaan, vaikka hän tietäisi mitä hänen pitää tehdä.

Tässä muutama piirre, joita menestyvillä yrittäjillä löytyy ja ei menestyvillä usein taas puuttuu.

Ennakkoluulottomuus

Ne, jotka pärjäävät kulkevat nopeasti ja ennakkoluulottomasti eteenpäin. He ovat jo testanneet kolmea uutta keinoa kasvattaa toimintaa, kun taas muut vieläkin pohtivat ja pohtivat. He eivät liikoja epäile omia kykyjään, vaan menevät rohkeasti haasteita päin, sillä he tietävät sen tuovan tuloksia.

Positiivinen asenne “mokauksiin”

Sama kuin edellinen, mutta vielä tarkemmin liittyen mahdollisiin mokauksiin. Jos haluaa yrittäjänä menestyä, tulee suhde epäonnistumisiin olla kypsällä tasolla. Katsos kun me kaikki yrittäjät teemme virheitä ja ne kuuluvat asiaan. Itse ajattelen, että virheet, joita olen tehnyt ja joita tulen edelleen tekemään, ovat olleet erittäin tärkeitä oppimiskokemuksia. Jos ja kun tulee huteja, niin sinulla kannattaa olla sellainen mentaliteetti, ettet edes kutsu niitä epäonnistumisiksi, vaan oppimiskokemuksiksi. Sillä niitä ne juuri ovat parhaimmillaan.

Kärsivällisyys

Monesti näen yrittäjiä, jotka heittävät pyyhkeen kehään ennen kuin antavat itselleen ja toiminnalleen mahdollisuuden kehittyä. Tämäkin on kliseinen lause, kun sanon, että tämä on maratoni eikä mikään sprintti, mutta se on niin totta. Tämä on kestävyysurheilua, jossa on tärkeämpi kehittyä jatkuvasti pikkuhiljaa sen sijaan, että yrittää rakentaa maailman valmiiksi kuukaudessa. Mitään suurta ei ole koskaan saatu valmiiksi yhdessä päivässä, vaan kaiken tavoittelemisen arvoisen rakentaminen vie paljon aikaa.

Lopuksi annan vielä yhden vinkin tähän liittyen. Etsi samanhenkisiä yrittäjiä ja mentoreita itsellesi, joilla nimenomaan on tämä mindset / asenne kunnossa… Ne ovat niitä, joilta sinäkin voit oppia kaikista eniten. Kun hengailet sellaisten ihmisten seurassa ja opit heiltä, huomaat että sinunkin mindset alkaa kehittymään nextille levelille. Tässä pätee se vanha viisaus, että olet niiden ihmisten keskiarvo, joiden kanssa vietät eniten aikaasi.

Toivottavasti tästä oli apua.

Tomi Kokko

P.S. Onko sinulla ollut lähiaikoina haasteita liiketoimintasi kanssa? Tuntuuko, että homma vain junnaa paikoillaan eikä myyntiäkään oikein tule tarpeeksi? Voidaan yhdessä hypätä sparrauspuheluun, jossa kerron oikeasti toimivat menetelmät kasvattaa liikevaihtoasi ja lopettaa paikoillaan junnaamisen. Sparrauspuhelut ovat maksuttomia, ja valitsen vain rajatun määrän yrittäjiä näihin per kk. Täytä hakemuksesi sparrauspuheluun täältä. Toivottavasti päästään yhdessä sparrailemaan bisnestäsi nextille levelille!

P.S.S Tässä Tony Robbinsin artikkeli THE PSYCHOLOGY OF A WINNER, jota suosittelen kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}