fbpx
liikevaihto

Haluan tässä blogitekstissä puhua sinulle rahasta, ja pyydän, että voin olla sinulle täysin rehellinen tässä kirjoituksessani. En tule kiertelemään, vaan kerron miten asiat ovat, jotta pystyn auttamaan sinua kehittämään toimintaasi. Varsinkin täällä meillä Suomessa rahasta puhuminen on usein tabu ja siitä puhumista vältetään viimeiseen asti.  Itse yritän luoda asiakkaitteni kanssa täysin avoimen kulttuurin tämän suhteen ja että tästäkin voidaan puhua täysin avoimesti. 

Mennään asiaan…

Ilman riittävää liikevaihtoa sinulla ei ole bisnestä vaan sinulla on kerhotoimintaa. PISTE! Se on aivan turha kierrellä ja kaarrella tämän kanssa, että “haluan vaan auttaa ihmisiä… en halua tyrkyttää mitään… En ole mikään puhelinmyyjä jne.” näitä kaikkia yrittäjän omia pelkoja kuulen hyvin usein, kun juttelen hyvinvointialan yrittäjien kanssa.

Toinen epämukava, mutta tosi seikka – jos et osaa myydä palveluitasi, et tule pärjäämään. Mikäli et osaa myydä palveluitasi ja yritystoimintasi ei tuota tarpeeksi liikevaihtoa, niin ajaudut helposti tilanteeseen, jossa jopa alat kyseenalaistamaan, että onko sinusta tähän? Onko tämä sittenkään sinun juttusi? Tai käy niin, että olet jatkuvassa taloudellisessa stressissä etkä siten pysty panostamaan valmentamiseen asiakkaiden kanssa. Äläkä käsitä väärin. Taloudellinen ahdinko yrittäjänä on itseasiassa todella tärkeä vaihe. Se pakottaa yrittäjän keskittymään oleelliseen eli oman palvelun tuotteistamiseen ja myymiseen.

Valitettavan moni yrittäjä peittelee tätä kaikista kriittisintä ongelmaa eikä ota härkää sarvista. Tämä voi johtaa siihen, että liiketoiminta loppuu ennen kuin sille on antanut mahdollisuuden kukoistaa….

Haluan tuoda sinulle helpotusta mahdolliseen stressiin rahasta. Myyntitaidot, kuten kaikki bisneksen kasvattamisen taidot ovat juurikin niitä… TAITOJA. Eli ne ovat taitoja, kuten maastaveto ja kun saat menetelmät kuntoon ja toistoja vyölle, niin alkaa tapahtumaan. Tässä vaiheessa annan sinulle muutaman apukysymyksen, joita kannattaa miettiä KIRJOITTAEN:

  • Mikä on yrityksesi tämänhetkinen liikevaihto NYT ja missä haluat LV:si olevan esim. 1.1.2022?
  • Miksi et ole onnistunut kasvattamaan liikevaihtoa tähän mennessä?
  • Kuinka monta uutta asiakasta tarvitset, jotta saavutat yllä mainitun tavoitteen?
  • Mistä löydät kyseiset asiakkaat? (vinkki: aloita sieltä mistä olet löytänyt parhaiten asiakkaita tähän mennessä)
  • Mikä on ostopolkusi “liidistä – asiakkaaksi”? Eli miten kontaktoit ja miten myyt palvelusi?
  • Mitkä tuotteet tuovat suurimman osan liikevaihdosta ja voisiko niiden myyntiä tehostaa?
  • Koska olet viimeksi päivittänyt hintasi? Olisiko aika nostaa niitä?

Kirjoita vastauksesi noihin kysymyksiin, niin pääset alkuun ja hahmotat missä on suurimmat pullonkaulasi.

Lopuksi hyvinvointialan yrittäjänä meidän syvin missiomme on auttaa ihmisiä, eikä tälle alalle kannata lähteä euron kuvat silmissä. Samaan hengenvetoon, tällä alalla pystyy tehdä todella hyvää jälkeä myös liikevaihdon suhteen, ja voit rakentaa itsellesi just sellaisen unelma elämäntyylin mistä olet haaveillut. Se vaatii duunia ja tiedän, että olet valmis siihen. Keskity myyntiin ja hanki taidot, miten liiketoimintaa kasvatetaan fiksusti ja tehokkaasti. 

Tomi

PS. Alla oleva kuvakaappaus on jo 6kk vanha, mutta ihan samanlaisia tuloksia saan yrittäjilleni, jotka panostavat uusien taitojen oppimiseen ja ovat valmiita tekemään duunia. Tämä on esimerkkinä siitä, kun yrittäjä fokusoituu oikeisiin asioihin, niin liikevaihto lähtee kasvamaan jopa yllättäen!

P.S.S. Jos haluat tietää, miten sinäkin voisit saada samanlaisia tuloksia, niin voimme yhdessä hypätä maksuttomaan sparrauspuheluun, jossa kerron toimivat menetelmät kasvattaa liikevaihtoasi. Valitsen yrittäjät puheluihin vain hakemusten kautta. Pääset hakemaan sparrauspuheluun täältä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}