fbpx

Ohessa katkelma uuden e-kirjani ”Menestyvän nettivalmennuksen pelikirja” ensimmäisestä luvusta, jossa kerron urani alkuvaiheista nettivalmennusten kanssa. Alkuni nettivalmennusten parissa ei ollut ruusuinen ja tein paljon virheitä. Yksi suurimmista syistä, miksi päätin kirjoittaa tästä aiheesta kirjan, on se, ettei sinun tarvitsisi tehdä samoja virheitä, ja näin saisit nettivalmennuksesi rokkaamaan nopeammin.

Lue lisää kirjasta ja hanki se omaksesi tästä linkistä.

Vuosi oli 2009 ja toimin täyspäiväisenä Personal Trainerina Fitness First nimisellä salilla Melbournessa. Kalenterit olivat täynnä asiakkaita, yliopisto kulki hyvin ja olin löytänyt sen oman kutsumukseni.

Ei ollut mitään siistimpää kuin nähdä asiakkaan silmistä se fiilis, kun hän oli saavuttanut tavoitteensa valmennukseni kautta. Se oli bensaa suonissani. Ensimmäistä kertaa elämässäni tunsin, että työlläni oli suuri merkitys ihmisten elämässä. Se sai minut entistä onnellisemmaksi ja inspiroituneemmaksi.

Samaan hengenvetoon, tajusin pian, että tavoitteeni elämässä on suuremmat mitä normaalilla PT-työllä pystyn saavuttamaan. Tein keskimäärin 40 x valmennusta joka viikko ja homma rokkasi, mutta halusin saada välitettyä intohimoni ja ammattitaitoni tuhansille ihmisille, en kymmenille! Turhauduin, koska totuus tuli vasten kasvoja kuin märkä rätti!

Toinen syy miksi aloin miettimään vaihtoehtoisia keinoa, oli yksinkertaisesti se, että opetin asiakkailleni samat asiat päivästä toiseen. Jokaisen uuden asiakkaan kanssa kävin samat tekniikat, ravinto-ohjeet ja kuntotestit läpi, ja tunsin pian, ettei samojen asioiden jatkuva toistaminen enää kehittänyt minua valmentajana ja ihmisenä. Tarvitsin uusia haasteita ja ympäristön, joka haastoi minua enemmän.

Aloin tekemään tutkimustyötä muista menestyneistä Personal Trainereista Australiassa ja maailmalla. Aloin käymään kahvilla kokeneiden valmentajien kanssa ja kyselemään heiltä vaihtoehtoja. Ei aikaakaan, kun löysin erään amerikkalaisen PT:n joka oli rakentanut “online PT-sivuston”, jonka kautta hänellä oli kymmeniä tuhansia asiakkaita. Silmäni syttyi! That’s it. Tuo on juuri se mitä haluan. Pystyn auttamaan tuhansia ihmisiä, tekemään suurempaa liiketoimintaa ja rakentamaan unelma elämäntyylin itselleni. Ja niin ettei tarvitse ihan joka päivä olla 4.30 ylhäällä ja mennä salille valmentamaan. Innostuin tästä enemmän, mitä olin elämässäni ikinä innostunut mistään. Oikeasti. En ole ikinä ollut näin innostunut. Näin ensimmäistä kertaa vision kirkkaana. Tulen auttamaan tuhansia ihmisiä ja tekemään isoa tiliä samalla. 

Kirjoitin oman “mission statement” -setin ylös. Vaikka suunta on elänyt, on se toiminut kompassinani yli 10 vuoden ajan. 

“Haluan auttaa miljoonaa ihmistä voimaan paremmin ravinnon ja liikunnan kautta. Teen sen digitaalisia menetelmiä hyödyntäen, jotta itse pystyn itse elämään unelma elämäntyyliä ja reissata ympäri maailmaa. Tulen elämään mobiilisti ja voin tehdä duunit läppärillä New Yorkista, Alpeilta tai vaikka Lapista. Rakennan tiimin ympärille, jotta voin itse keskittyä asioihin missä olen hyvä, mitä rakastan ja mikä tuo eniten maailmaan lisäarvoa. Elän täydellä intohimolla, en pelkää ottaa riskejä ja annan palaa.”

Ensimmäinen nettivalmennukseni ja kalliit oppirahat. Kaikki meni!

Jos halusit rakentaa oman nettivalmennuksen vuonna 2010, niin vaihtoehdot olivat hyvin erilaiset kuin tänä päivänä. Ei ollut valmiita kurssialustoja, vaan kaikki piti koodata alusta asti. Ei iPhoneja, vaan kuvaukset piti hoitaa kuvaustiimin kanssa. Ei sosiaalista mediaa, jonne luukuttaa tarjouksia, vaan silloin oli eri keinot markkinoida ja myydä kuin tänä päivänä. Toisin sanoen, kaikki piti tehdä itse ja euroja piti laittaa isosti tiskiin saman tien. 

Kukaan ei ollut opettanut minulle, miten rakennetaan toimiva yritys, brändi ja palvelu, joten tein kuten minusta tuntui parhaalta (LUE: en siis tajunnut ostaa valmennusta ja etsiä mentoreita!!)

Kirjoitin ylös liiketoimintasuunnitelman, mietin tulevan palveluni palikat kohdalleen ja lähdin eri digitoimistoihin palavereihin.

Nimeksi tuli Complete 360 ja ideana oli tarjota täyskäännös asiakkaideni elämään online personal trainer -palveluni kautta. Hinta 3.60 dollaria viikossa, jonka oletin houkuttelevan ison massan asiakkaita. Pistin ihan kaikki peliin suunnitteluun ja päätin iskeä kiinni isommin kuin koskaan.

Tunsin olevani niin elossa, kun pistin isot rattaat pyörimään. Eniten mitä judouran jälkeen olin tuntenut! Rakastin sitä tunnetta. Tiesin, että nyt löysin juttuni. Olen yrittäjä ja jos tämä ei toimi, niin seuraava juttu sitten. Tai seuraava sen jälkeen. Minulle oli ihan sama. Tämä on minun polkuni ja nyt mennään TÄYSILLÄ!

Melbournen digitoimistojen palavereista kävelin pää painuksissa pois, sillä tarjoukset unelmani saamisesta päivänvaloon olivat kaikki yli 100 000 dollaria. Tuollaisia rahoja minulla ei siihen aikaan ollut eikä ollut mitään hajua, miten ne saisin kasaan.

Asiakkaani kautta sain liidin digitoimistosta Brisbanessa, joka oli muutaman tunnin lentomatkan päässä Melbournessa, jossa asuin. Hyppäsin koneeseen astelin palaveriin, briiffasin heidän urakastansa ja sain tarjouksen 45 000 dollaria sekä lupauksen, että projekti on maalissa kuuden kuukauden sisällä.

Laskin säästöni mitä olin PT hommilla tehnyt. Pieni laina päälle ja let’s go! Allekirjoitin sopimuksen ja alettiin hommiin. 

“Cut long story short…”

Projekti oli niin paljon kompleksisempi mitä minä tai digipartnerini osasi odottaa. Ei mulla ollut mitään hajua mikä nettivalmennuksissa on tärkeää ja mikä ei.

Aikaa meni lähes 2 vuotta ennen kuin sain valmennuksen julkaistuksi! Rahaa upposi enemmän mitä osasin odottaa. Kassa tyhjeni ennen kuin päästiin markkinaan.

Loppujen lopuksi tämä yritys meni nurin. Iskin kyllä joka solulla kiinni julkaisun jälkeen ja promosin sitä kaduilla, salilla, tilaisuuksissa, eli siitä se ei ainakaan jäänyt vajaaksi.

Nyt kun jälkeenpäin asiaa katson, niin koko projektissa tehtiin paljon rakenteellisia virheitä, joita oli myöhemmin enää vaikeaa korjata. Asioita tehtiin väärässä järjestyksessä ja aikaa hukattiin ihan turhiin asioihin. Esimerkiksi, en ollut ikinä oppinut, että kohdeyleisöä pitäisi miettiä hyvin tarkasti. Olin kuvannut 6kk edestä videoita, jonka jälkeen tajusin, että kohdennus oli väärä. Olin käyttänyt jo 15 000 dollaria kuvauksiin ja homma olisi pitänyt aloittaa alusta. Sekä kasapäin muita virheitä, joita avaan myöhemmin.

Unelmani jäi saavuttamatta ja “moka” oli henkisesti helvetin rankka, koska en ollut ennen vastaavaa tuskaa kokenut. Tunsin itseni todella epäonnistuneeksi. Kaikki omat rahat menivät sekä muiden rahoja mukana. Lähdin takaisin suunnittelupöydän ääreen ja laitoin jälleen PT-bisneksen isolle vaihteelle ja aloin paikkaamaan velkojani.

Tajusin onneksi nopeasti, että tämä oli hyvin tärkeä oppiläksy minulle enkä jäänyt tuleen makaamaan. Nuolin hetken haavojani ja lähdin takaisin hommiin! Mietin, ettei se murehtimalla muutu ja kaivoin hymyn takaisin kasvoille. Complete 360 oli niin opettavainen matka ja ilman sitä en olisi myöhemmin auttanut kymmeniä tuhansia asiakkaita netin kautta.

Opin heti, miten firmaa ei pidä rakentaa. Opin mihin ei pidä laittaa aikaa. Opin mikä on tärkeää ja mikä ei. Ymmärsin tärkeät lainalaisuudet. Nämä olivat tärkeimmät oppiläksyt IKINÄ.

Tätä ja paljon paljon muuta on luvassa e-kirjassani ”Menestyvän nettivalmennuksen pelikirja”, jossa kerron ensimmäistä kertaa yksityiskohtaisesti oman polkuni ja pelikirjani menestyvien nettivalmennusten julkaisuun. Lue lisää kirjasta klikkaamalla alla olevaa nappia ja hanki välitön lukuoikeus.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}