fbpx

Tervetuloa mukaan inspiroivalle ja opettavaiselle yrittäjän matkalle

Nimeni on Tomi Kokko ja autan hyvinvointialan yrittäjiä rakentamaan kannattavaa liiketoimintaa ja rakentamaan sitä omaa unelma elämäntyyliä. 


Olen kulkenut kivisen polun yrittäjänä. Minulla on mennyt 4 yritystä nurin. Yksi lievempi uupuminen ja yksi täys-burnout. Olen toiminut yrittäjänä Suomessa, Australiassa ja USA:ssa. Paljon on tullut onnistumisia 12 vuotisen taipaleen aikana… mutta vähintään yhtä paljon on tullut haasteitakin.

Suomessa on suuria ongelmia yrittäjäkentässä, etenkin hyvinvointialalla. PT-koulutuksia ja muita vastaavia on pilvin pimein, joiden myötä uusia toimijoita tulee alalle kuin sieniä sateella. Tämän lisäksi tänä päivänä joka toinen haluaa olla jonkin sortin Instagram-vaikuttaja ja yrittää tehdä elantonsa erilaisten kaupallisten yhteistöiden kautta.

Toisin sanoen tunkua alalle markkinoiden kokoon nähden on aivan valtavasti. Voisi sanoa jopa, että aivan liikaa….

Vaikka meidän koulutuksemme Suomessa (esim. PT-koulutukset) ovat keskimäärin hyvällä tasolla, ei niissä opeteta miten menestyä yrittäjänä. 

Yrittäjä aloittaa toimintansa ja huomaakin olevansa täysin yksin ongelmiensa kanssa. Ilman tukiverkostoa. Ilman toimivia menetelmiä markkinoinnista, brändin rakentamisesta ja myynnistä. 

Unelma yrittäjyydestä luhistuu kasaan nopeasti. Usko loppuu. 

Tämän lisäksi yrittäjän henkisistä paineista ei ole kukaan kertonut mitään. Painetta tulee enemmän kuin yrittäjä pystyy ottamaan vastaan ja vanne alkaa kiristämään. Taloudellinen ahdinko ja asiakkaiden puutos lisää painekattilaa entisestään. 

Yrittäjä toteaa - ei tästä tule mitään. Ei musta ole yrittäjäksi.

Vaikka kyse ei välttämättä ole siitä! Kyse voikin olla siitä, ettei yrittäjä ole saanut oikeaa valmennusta sellaisilta yrittäjiltä, jotka ovat OIKEASTI kulkeneet sen polun, laittaneet itsensä likoon, mokanneet ja onnistuneet...

Ja yksi tekijä voi olla, että yrittäjällä ei ole minkäänlaista tukiverkkoa. Ei samanhenkisiä ystäviä tai yrittäjiä, joilta saada tukea kun sitä tarvitaan. Ja sitähän tarvitaan matkan aikana...

Ei toimivia menetelmiä…. Ei tukiverkostoa… EI valmennusta… EI inspiraatiota ja uskallusta… ei ihme, että hanskat tippuu tiskiin!

Tämä herättää hyvin tärkeän kysymyksen! 

Mikä erottaa sen yrittäjän, joka ei ponnisteluistaan huolimatta pärjää ja joutuu palaamaan takaisin päivätöihin vs. sen yrittäjän, joka menestyy? Esim. rakentaa 200 000 € vuodessa vaihtavan yrityksen, jonka myötä hän rakentaa itselleen sen oman unelma elämäntyylin ja auttaa palveluillaan satoja, tai jopa tuhansia ihmisiä kohti parempaa elämää?

Tämä on missioni. Rakentaa yrittäjille ekosysteemi, jossa yrittäjälle valmennetaan todistetusti toimivia menetelmiä liikevaihdon kasvattamisesta ja etenkin uusien asiakkaiden hankkimisesta.

Moottorina pohjalla, yrittäjä saa rinnalle muita samanhenkisiä yrittäjiä eikä siten puurra yksin ja hakkaa päätä seinään. Hän saa tukea ja tilivelvollisuutta, sillä ilman niitä on mahdotonta pärjätä.

Vaikka yrittäjän menestyminen vaatii kovaa duunia ja uhrauksia, ei menestymiseen tarvita samanlaista kivistä polkua mitä minä olen kulkenut. Haluan opettaa miten sinäkin voit menestyä yrittäjänä pitäen muutkin elämän tärkeät osa-alueet kunnossa. 

Sinulla on aikaa hyvinvoinnillesi, perheellesi, ystäville, harrastuksille ja tietenkin avantouinnille! Tämä on täysin mahdollista. Voit menestyä yrittäjänä, saavuttaa hyvän taloudellisen tilanteen ja kasvun ja tehdä se polttamatta itseäsi loppuun tai uhraamatta ihmissuhteitasi.

Haluan myös näyttää yrittäjille, kuinka jokainen voi rakentaa itselleen juuri sellaisen elämäntyylin mistä on aina unelmoinut.

Sinun EI TARVITSE mennä minkään muotin mukaisesti, vaan voit olla täysin oman elämäsi arkkitehti ja rakentaa sellaisen elämän, joka inspiroi, tuo vapautta ja mitä ikinä haluatkaan.

Sinä SAAT unelmoida suuria asioita ja pystyt ne myös saavuttamaan! Sinun ei tarvitse uskoa epäilijöitä, jotka vähättelevät sinua ja tavoitteitasi koska he eivät ikinä ole uskaltaneet lähteä rakentamaan omaa elämäänsä määrätietoisesti. 

Sen sijaan voit saada ympärillesi ihmisiä, jotka uskovat sinuun, haastavat sinua ja auttavat sinua menestymään entistä suuremmin ja varmemmin.

Yrittäjänä menestyminen on noin. 80% opittuja taitoja ja noin 20% luonteenpiirteitä. Suurin osa on siis opittuja taitoja. Samalla tavalla kuin personal trainer opettaa asiakkaalleen maastavedon oikean tekniikan, opetan yrittäjälle taidot rakentaa bisnestä. Ne ovat taitoja eivätkä luonteenpiirteitä, jotka ihmisellä joko ovat tai eivät ole.

Fiiliksiä ensimmäisen business-valmennuksen jälkeen, jossa oli mukana 43 motivoitunutta yrittäjää.  


Visioni on tuoda kulttuurinmuutosta hyvinvointialan yrittäjyyteen ja tuoda uskoa, että yhä useammalla yrittäjällä on mahdollista menestyä. Rakentaa se oma elämäntyyli, elättää itsensä ja perheensä ja säästää rahaa vaikka oman asunnon hankkimiseen.

Haluan tuoda uskallusta tähän kenttää niin, että yrittäjät eivät enää pelkäisi sitä mitä muut ajattelevat, vaan uskaltavat tuoda itsensä ja sanomansa esiin. Tarvitsemme kuumeisesti LISÄÄ autenttisia yrittäjiä, jotka haluavat muuttaa ihmisten elämää.

Tulen rakentamaan systeemin missä kaikki tämä on mahdollista.

Vaikka sanonkin että yrittäjyys on 80% opittuja taitoja, niin siitä huolimatta yrittäjyys ei ole kaikille. Päinvastoin. Se vaatii todella paljon venymistä, mukautumista ja kykyä toimia paineen alla. Ennen kuin lähdet yrittäjäksi - mieti mikä on motivaatiosi ryhtyä yrittäjäksi? Jos se on pelkästään raha, et tule pärjäämään. 

Itselle motivaatio on selkeämpi kuin koskaan. Syyni olla yrittäjänä ja auttaa muita yrittäjiä menestymään ja rakentamaan sitä omaa unelma elämäntyyliä on syvempi impakti mitä saan ihmisissä aikaan. Se kun pystyn näyttämään muille yrittäjille suuntaa, on älyttömän merkityksellistä minulle. Mikä on sinun motivaatiosi?

Tervetuloa inspiroivalle ja opettavalle yrittäjän matkalle mukaan!

Tomi Kokko

Tomi Kokko

 • 12 vuoden kokemus hyvinvointialalta ja yli 20 000 autettua suomalaista.
 • Toimi personal trainerina Australiassa 7 vuoden ajan erikoistuen menestyvien liikejohtajien valmentamiseen.
 • Oli virallinen valmentaja arvostetussa NIIM (national institute of integrative medicine), missä auttoi asiakkaita yhteistyössä lääkäreiden kanssa.
 • Perustanut Suomessa mm. suositut “Lean in Five Weeks Challenge” ja 30 päivän ketohaaste -valmennukset.
 • 30 päivän ihmiskoe -dokumentti myytiin SubTv:lle kesällä 2016.
 • Koko Suomen ravintoremontti -kiertue kaikissa Suomen 107 kaupungissa.
 • Hänen alaisuudessaan toiminut yhteensä 42 eri alan valmentajaa.
 • Vahva henkilöbrändi, joka on herättänyt niin ihailijoita kuin vihaajiakin.
 • Seuraavat mediat ovat haastatelleet Tomia: MTV3, Yle, Radio Rock, Suomipop, Radio Nova, Arman.
 • Pudotti Sami Hedbergiltä 30 kg 9kk aikana ja projektin jälkeen Sami juoksi puolimaratonin.
 • Yhteistyötä mm. seuraavien brändien kanssa: Puhdistamo, Mercedes Benz, Oura, Fit-lehti.
 • Burn outin kokenut.